Evenementen
maandag, 02 april 2018 12:30

Maandag 2 april 12:30 uur Blaskapelle Fresia concert in de Phoenix

6e Concert van Blaskapelle Fresia op maandag 2 april 

Op maandag 2 april vindt het zesde “Fresia Blaasmuziekfestival” in zaal “De Phoenix”,Pastoor van Winkelstraat 11 in Schaijk plaats.

Om 13:00 uur opent een bijzondere gastkapel het festival. De “Wiellandermuzikanten” uit Elshout (N-B), opgericht op 24 mei 1984, is een orkest dat  met veel plezier op niveau Egerländer muziek speelt. De naam van de “Wiellandermuzikanten” verwijst naar de prachtige waterpartijen (wielen) aan de westkant van Elshout. Het orkest telt 19 muzikanten en een zangduo. De muzikale leiding heeft dirigent Henri Coppens. Het orkest luisterde met hun originele kleding en eigen geluidsinstallatie al vele evenementen met veel succes op.

De Egerländerbezetting van de Fanfare van het Korps Nationale Reserve. Met de deelname van de “Egerländerbezetting van de Fanfare van het Korps Nationale Reserve” heeft “Blaskapelle Fresia” een primeur in huis. Voor een optreden tijdens de Nacht van de Miltaire Muziek 2018 is dirigent Simon Meurs door de Fanfare van het Korps Nationale Reserve (FKNR), uitgenodigd om een concertprogramma samen te stellen met zijn mooiste polka’s, marsen en walsen. Uit de 50-koppige Fanfare van het Korps Nationale Reserve, dat vele officiële ceremoniën opluistert, maar ook concerten in het belang van vele maatschappelijke doelen verzorgt, is de “FKNR in Egerländerbezetting” geformeerd. Het enthousiasme voor de Böhmische blaasmuziek is bij deze muzikanten zó groot geworden, dat er is gezocht naar meer mogelijkheden voor optredens. De aanvraag voor een optreden tijdens het 6e “Fresia Blaasmuziekfestival” werd goedgekeurd, met als resultaat dat deze bezetting op 2 april in Schaijk te beluisteren is. Ervaar dan hoe enthousiast deze, meest jonge, muzikanten de traditionele blaasmuziek omarmen en op niveau willen uitvoeren. Laat dit een stimulans zijn voor alle jonge muzikanten in Nederland.

Blaaskapel “Muzičanka” is op 21 maart 2011 opgericht en kent een typisch Moravische 13-persoons bezetting. De muzikale leiding is in handen van Bas van Gestel. De muzikanten komen uit Midden- en Noord-Limburg en Brabant, en variëren in leeftijd van zeer jeugdig tot ietwat ouder. Tijdens de optredens  leidt een eigen presentatrice het publiek door een zeer afwisselend instrumentaal programma met vooral spetterende Moravische blaasmuziek, aangevuld met mooie Böhmische blaasmuziek, waarbij polka’s, walsen, sousedska’s en solistische nummers elkaar afwisselen. “Muzičanka” streeft ernaar om van haar optredens voor het publiek een waar feest te maken, waarbij de kwaliteit niet uit het oog wordt verloren. De eerste cd "Anschnallen bitte!" werd in december 2017 uitgebracht.

“Die Alphener Oberkrainer” is een orkestje dat in de stijl van de Sloveense componist en muzikant Slavko Avsenik speelt. De muzikanten uit het Land van Maas en Waal spelen en zingen in diverse andere orkesten. “Oberkrain” is Duits voor de Sloveense regio Gorenjska waar Avsenik vandaan kwam. Een Oberkrainer groep is altijd samengesteld uit accordeon, trompet, klarinet, slaggitaar en bas en wordt doorgaans aangevuld met een zangduo of trio. Zo ook bij “Die Alphener Oberkrainer”, die tijdens het 6e “Fresia Blaasmuziekfestival” borg staan voor fijne intermezzo’s met gezellige muziek zoals u die kent uit Oostenrijk en Slovenië. 

“Blaskapelle Fresia” heeft zich ten doel gesteld om minimaal eenmaal per jaar een concert te organiseren waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan KiKa, de stichting Kinderen Kankervrij. Daarnaast beoogt het orkest om Böhmische blaasmuziek op niveau te spelen. Op 1 oktober 2017 werd de CD “Blaasmuziek om te (be)leven” uitgebracht, waarvan de opbrengst ook ten goede komt aan KiKa. De totale opbrengst van de benefietconcerten én deze CD bedraagt inmiddels meer dan € 14.000,-. Een bedrag waar het orkest trots op is. Met al deze eigenschappen, de prestaties en haar speciale doelstelling is “Blaskapelle Fresia” een zeer gewaardeerd orkest in Nederland en daarbuiten. Met de opbrengst van het jaarlijkse blaasmuziekfestival wordt steeds de organisatie van het daaropvolgende concert voor KiKa bekostigd. “Blaskapelle Fresia” wenst u veel plezier bij het 6e “Fresia Blaasmuziekfestival” op Paasmaandag 2 april  in ”De Phoenix” in Schaijk.

Aanvullende informatie

  • Aanvangstijd: 12:30 uur
  • Eindtijd: rond 17:00 uur
  • Entree: € 5,=

Contact algemeen

Stichting Dorpshuizen Landerd

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dorpshuis Openingstijden

Alle drie de dorpshuizen in Landerd zijn op verzoek van de gebruikers van 8.00uur tot 24.00 uur 7 dagen in de week geopend.